Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

На горі біля річечки Черча будують трасу для мотокросу

Дата: 18.05.2017 15:49
Кількість переглядів: 1375

Багато хто з жителів нашого міста і гадки не мають, що таке мотокрос. Мотокрос – це військово-технічний вид спорту по пересічній місцевості. Для цього створюються спеціальні треки, по яких на спортивно-кросових мотоциклах долають круті спуски, підйоми, повороти і стрибки з трамплінів.

Фото без опису

 

За радянських часів у Радомишлі була досвідчена команда з мотокросу,  лідер - в цьому виді спорту, і багато років поспіль займала призові місця на обласних змаганнях. З розвалом СРСР, нажаль, про мотокрос в нашому місті , як і в багатьох інших, було забуто. 

Багато років ми відвідували змагання у різних містах України, вболіваючи за спортсменів з Житомира. А потім замислились: чому б і нам не відновити мотокрос в нашому Радомишлі, адже цей вид спорту дуже приваблює молодь, яка повинна розвиватися та загартовуватися фізично і духовно.  Та й не тільки молодь цікавиться мотокросом.

Першим кроком було створення громадської організації «Спортивний технічний клуб «Радомишль». Згодом ми підібрали місце, яке ідеально підійшло для розбудови, необхідної для проведення тренувань і змагань у цьому виді спорту, спеціальної траси - мототрека. Воно знаходиться на окраїні міста, за територією підприємства «Лабрадор» та заводом «Маяк», на колишній території військового тиру.

Ми висловлюємо велику вдячність усім, хто повірив у нас, хто був з нами з самого початку і залишаються нашими однодумцями, щоб підтримувати і надалі. В першу чергу дякуємо міському голові О.В. Соболевському за сприяння у розбудові мототраси, за підтримку спортсменів міста та небайдужість до наших проблем. Саме його підтримка стала для нас трампліном, завдяки якому розвиток мотокросу у Радомишлі став реальним.

Весь колектив СТК «Радомишль» дякує депутатам міської ради, які прийняли рішення про надання  території під розбудову траси для мотокросу, а також заступнику міського голови С.І. Свіці за допомогу у проектуванні та оформленні необхідних документів. Окремо дякуємо керівнику КП "Благоустрій міста" О.М. Гангальському, який не лише надає технічну допомогу, але і контролює роботу техніки. Значною була допомога і керівника меліорації П.М. Іщука, який обіцяє і надалі надавати нам технічну допомогу в розбудові траси.

Нам відомо, що попереду на нас чекає ще багато труднощів та перепон. Переважна більшість з них буде стосуватись фінансових питань, але спортсмени, які вже багато доклали зусиль та коштів, не мають наміру зупинятись на досягнутому. З вірою у те, що зможуть завершити розпочату велику роботу, вони готові вкотре внести свій вклад в розвиток Радомишля. Віримо також, що зможемо виховати та загартувати багато спортсменів та чемпіонів таких, як майстер спорту Олег Ліпінський з Житомира, який вже багато років прославляє нашу Житомирщину займаючи призові місця. Можливо серед наших юнаків виростуть такі спортсмени, як майстер спорту міжнародного класу, дворазовий чемпіон світу, дев’ятнадцяти разовий чемпіон СРСР Володимир Іванович Кавінов, який підтримує з нами дружні стосунки. Також спортсмени Олександр та Роман Морозови, Володимир Тарасов, Дмитро Aсманов та багато інших підкорювачів мототреку. Всі вони обіцяють приїхати в наше місто на відкриття Радомишльської траси, опробувати її та показати свою майстерність, щоб жителі нашого міста змогли побачити і дізнатися про цей вид спорту.

На сьогоднішній день 50 відсотків робіт уже виконано, але необхідно прикласти ще немало зусиль, праці та фінансової підтримки. Ми щиро віримо, що все здолаємо завдяки підтримці небайдужих людей. І уже невдовзі, завершивши розбудову траси, ми матимемо нагоду запросити всіх жителів нашого міста на справжнє мотошоу з нагоди урочистого відкриття. А трохи згодом, хто зна, проведемо чемпіонат України з мотокросу.

Керівник СТК «Радомишль»

Гончаренко В.В.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних