Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

15 березня світова громадськість відзначає Всесвітній день захисту прав споживачів.

Дата: 15.03.2018 13:09
Кількість переглядів: 846

Усі ми – споживачі: незалежно від віку, статі, освіти, соціального статусу та займаної посади, оскільки протягом життя споживаємо товари й послуги і платимо за них. Людина народжується – і вже стає споживачем медичних послуг. Тому, кожен повинен знати, на що має право і на що може розраховувати.

Зрештою, у статті 42 Конституції України зазначено: „Держава захищає права споживачів, здійснює контроль  за якістю і безпекою продукції та усіх видів послуг і робіт, сприяє діяльності громадських організацій споживачів».

До складу Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області входить управління захисту споживачів, яке відповідно до покладених на нього завдань здійснює державний нагляд (контроль) в частині додержання суб’єктами господарювання, що провадять діяльність у сфері торгівлі і послуг, вимог законодавства про захист прав споживачів, а також правил торгівлі та надання послуг. Крім того, проводить контрольні перевірки правильності розрахунків із споживачами за реалізовану продукцію відповідно до закону.  До вищезазначеного управління  упродовж 2017 року надійшло 288 звернень громадян щодо порушення прав споживачів , за результатами розгляду звернень споживачам повернуто 28,8 тис.грн. На постійній основі з метою покращення правової обізнаності споживачів щодо їх прав спеціалістами управління  надаються консультації та роз’яснення, допомога у складанні заяв-претензій до суб’єктів господарської діяльності.

Відзначаючи свято Всесвітнього Дня захисту прав споживачів побажаємо мешканцям Радомишльщини добросовісних надавачів послуг, привітних продавців та приємних покупок, активніше захищати та відстоювати свої права в разі потреби!

Нагадуємо Вам, що у разі виникнення потреби, ви можете отримати якісну та змістовну консультацію з питань захисту прав споживачів у спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області  під час усного або письмового звернення за адресою : м.Житомир, вул.Гагаріна ,55 або ж на номер гарячої лінії за телефоном  (0412) – 34-24-31. 

Фото без опису

?

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних