Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

На базі Радомишльського дошкільного навчального закладу №7«Дзвіночок» відбулося методичне об’єднання вихователів ДНЗ міста та району

Дата: 27.03.2017 11:38
Кількість переглядів: 1109

23 березня 2017 року на базі дошкільного навчального закладу № 7 «Дзвіночок» відбулося засідання районного методичного об’єднання для вихователів ДНЗ  з проблеми «Соціальна та фінансова освіта дошкільників». На даному методичному заході були присутні вихователі ДНЗ міста та району.

 

  Дошкільна освіта є найважливішою сферою реалізації прав людини, забезпечення рівних можливостей в отриманні якісної освіти, адже основа майбутньої особистості закладається у ранньому віці. Знання та уміння, набуті в дитинстві – це коріння, і чим воно міцніше, тим впевненіше почувається людина в житті. Зважаючи на це постійно тривають пошуки шляхів забезпечення кожній дитині можливості зростати здоровою і щасливою з урахуванням індивідуальних особливостей. Якісна дошкільна освіта надважлива вимога суспільства й держави. Одним із важливих показників якості освіти є здатність дітей орієнтуватися у реаліях життя та досягати успіху.

      Економічні зміни в суспільстві обумовлюють потребу формування передумов економічної освіти в єдності з моральною освітою, опанування дітьми дошкільного віку економічних знань і практичних умінь у доступній формі.

     Тож сучасний навчальний заклад має виконувати своє головне завдання-забезпечувати розвиток особистості, здатної орієнтуватися, діяти, творити в новому швидкозмінному суспільстві, адекватно викликам часу.

В усьому світі зростає увага до формування соціально активної, життєво компетентної особистості, здатної розумно розпоряджатися наявними ресурсами. Відтак актуалізується завдання соціально-економічної освіти, зокрема й фінансової, починаючи з дошкілля.

Головною метою заходу було:

–         Стимулювання процесу якісних змін у професійній діяльності вихователів ДНЗ.

–         Заохочення їх до саморозвитку, рефлексії власної діяльності та творчості.

      Поділилися власним досвідом роботи вихователі ДНЗ №7, а саме:  Іваницька Ліля Вікторівна та Горобенко Наталія Павлівна,  які  показали спеціально організовану діяльність на теми: «Штанці для півника» та «Подорож гривні».

Учасники методичного об’єднання високо оцінили рівень проведених занять, зазначили, що вихователі використали ефективні засоби, інноваційні методи та прийоми організації дітей, якими захопили не тільки малят, а й усіх присутніх.

Під час підведення підсумків методичного об’єднання методист РМК Мельниченко І.А. відзначила актуальність даної теми на сьогоднішній день та зазначила,  що методичне об’єднання проведено на високому науковому і методичному рівні.

За результатами роботи методичного об’єднання розроблено рекомендації для педагогічних колективів дошкільних навчальних закладів міста та району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.