Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

«Цвіти, будь вічно молодий, мій Радомишль: минулий і сучасний»(До Дня міста 2017)

Дата: 07.06.2017 09:34
Кількість переглядів: 1424

У святкуванні Дня міста вже не один рік поспіль беруть участь працівники міської бібліотеки. Цього року для радомишлян та гостей міста бібліотекарі організували перегляд краєзнавчої літератури під назвою «Цвіти, будь вічно молодий, мій Радомишль: минулий і сучасний».

Фото без опису

На краєзнавчій виставці було представлено такі духовні скарби нашого міста, як «Історія Радомишля» Г. Цвіка, «Радомишль: ключі від міста» Л.Гладиш, «Незгасний вогонь пам'яті» та багато іншої літератури, яка відображає історію, сучасність і культуру нашого міста і краю.

Також, бібліотекарі організували читальний зал під відкритим небом «Книги-ювіляри 2017року», адже 2017 рік для багатьох книг став ювілейним. Серед українських творів ювілярами є повісті Г. Квітки-Основ'яненка «Маруся» (185 років) і «Конотопська відьма» (180 років), Л. Українки «Досвітні огні» (125 років), Пантелеймона Куліша «Чорна рада» (160 років).

Серед книг-ювілярів 2017 року зарубіжних письменників виповнюється 140 років «Джен Ейр» Ш. Бронте, 140 років «Навколо світу за 80 днів» Ж. Верна, 75 років відзначає «Маленький принц» Сент-Екзюпері.

З цими та багатьма іншими шедеврами української та зарубіжної літератури мали змогу ознайомитись городяни та гості міста.

В цьому році виповнилося 135 років від дня народження українського, громадського і церковного діяча Івана Огієнка, життя і родинні стосунки якого були пов’язані з нашим містом. З цієї нагоди була  представлена книжкова виставка «Муж своєї епохи».

Не можна не згадати нашого письменника-земляка М. Я. Ярмолюка, якому 1 травня виповнилося 85 років. Його літературне надбання було представлене у книжковій виставці «Світ відображений у слові».

До 80-річчя з дня народження українського поета, земляка  В. Грабовського, була обладнана книжкова виставка під назвою «Днями свого життя рідну землю встелю».

Доповнювала читальний зал під відкритим небом виставка рукоділля «Наші вишиванки – наче райдуги світанки». У ній представлені роботи читачів і друзів бібліотеки:  Завіни О. Л. , Коминар В.П., Гарбаренко К.І., Малецької Г.О., Василенко Л.А., Овсієнко О.Г., Сарни А., та вишиті картини Бурлаченко Л.В. надані її донькою Пастушенко С.В..

Колектив міської бібліотеки щиро дякує рукодільницям за надані вироби.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних