Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Виконання Програми зайнятості за 1 кв. 2018 рік

Дата: 16.04.2018 10:19
Кількість переглядів: 976

           Відповідно Закону України “Про зайнятість населення“ та рішення  сесії Радомишльської районної ради від 01.03.2018 р. № 264 затверджено Програму зайнятості Радомишльського району на період до 2017 року.

          Основним завданням Програми є посилення соціального захисту безробітних, сприяння у забезпеченні зайнятості населення, ефективне використання наявних можливостей для зниження безробіття, поліпшення ситуації на ринку праці.

Упродовж 1 кв. 2018 року послугами  Радомишльського районного центру зайнятості скористалося 385 безробітних, що на 7,5 % менше, ніж за аналогічний період  2017 року. На 1 квітня 2018 року на обліку в центрі зайнятості перебувало 277 безробітних.

 Кількість вакансій, наявних в базі даних районного центру зайнятості у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року збільшилася більш ніж на 17 і становила 219 одиниці. Станом на 01.04.2018 року актуальними залишалося 65 вакансій.  Загалом навантаження на одне вільне робоче місце (вакантну посаду) на початок квітня 2018 року -  4 безробітних осіб. Із загальної чисельності зареєстрованих вакансій 22% — з мінімальною заробітною платою, 88% - заробітна плата більше мінімальної.

За сприянням служби зайнятості у 1 кв. 2018 року працевлаштовано 154  громадян (в тому числі 60 безробітних). Рівень працевлаштування безробітних 15,6%.

           26  осіб з числа безробітних взяли участь  в оплачуваних громадських та тимчасових роботах.  

 Також  зростанню обсягів працевлаштування громадян сприяє організація професійного навчання безробітних, яке здійснюється з метою подолання дисбалансу на ринку праці. Протягом 1 кв. 2018 року професійну підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації проходила  71 особа. Надання соціальних послуг з професійного навчання, в першу чергу, було орієнтовано на організацію професійного навчання безробітних, які не мають професії, або займали місця, які не потребують професійної підготовки, на підвищення кваліфікаційного розряду робітників з числа безробітних, які тривалий час перебувають на обліку.

             Проведено  109 заходів: семінарів, тренінгів ярмарків та міні-ярмарків для безробітних осіб. Для проведення заходів запрошувалися фахівці інших установ, а саме: управління праці та соціального захисту населення, управління Пенсійного Фонду та фахівці правової допомоги.

              З метою профілактики молодіжного безробіття організована та проведена профорієнтаційна робота серед молоді, як однієї з найбільш уразливих категорій населення та згідно з вимогами Концепції державної системи професійної орієнтації населення та плану дій щодо виконання Концепції профорієнтаційної роботи. Проведено 11 заходів  щодо мотивації молоді до вибору робітничих професій, в яких взяли участь 224 учні, а саме  5 групових профконсультацій із застосуванням психологічного тестування, - участь взяли 90 учнів, 2 Дня відкритих  дверей центру зайнятості, - 37 учнів, 3 профорієнтаційні (уроки) семінари  для учнівської молоді» -  74 учні, проведена 1 екскурсія для школярів на підприємства району (ФОП Степаненко Т.М.) – взяли участь 23 дітей.

 

Радомишльський центр зайнятості

        

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних