Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Очисні споруди у процесі очистки

Дата: 11.08.2017 08:54
Кількість переглядів: 1263

Скидання неочищених стічних вод у водойми може спричинити їх забруднення, що у свою чергу зумовлює каламутність води, утворення специфічного запаху, кольору, унаслідок чого вода у водоймі може загнивати, викликати загибель водоростей, риби та інших живих організмів. Неочищені побутові стоки містять значну кількість збудників інфекційних захворювань і яєць гельмінтів, що небезпечно в епідемічному відношенні. Тому стічні води перед спуском у відкриті водойми необхідно очищати й знезаражувати.

 

Фото без опису

Система водовідведення м. Радомишль включає комплекс споруд, який забезпечує збір, транспортування та очищення стічної води (побутові, промислові стоки, дощові).

Нині на ефективність роботи очисних споруд впливає фізична зношеність споруд, обладнання, трубопроводів. Аераційна система аеротенків, яка є основою біологічного процесу очистки стічних вод, довгий час майже не експлуатувалася через замулення. Пориви трубопроводів, низька концентрація розчиненого кисню, недостатня інтенсивність перемішування мулової суміші, застійні зони – усе це призводить до залягання та загнивання активного мулу в банках аерації.

У зв’язку з цим, проконсультувавшись з спеціалістами-екологами, щоб  підвищити ефективність очистки стічних вод було прийнято рішення очистити  аераційну систему та замінити трубопровід аераційної системи.


Великою проблемою перед МКП «Водоканал» було очищення цілих островців з очеретом, що плавали в І банці аерації. У зв’язку з перевиконанням бюджету, міською радою було спрямовано кошти на подолання зазначеної проблеми.

Фото без опису

Стан аерації, що потребує механічної та гідродинамічної очистки

Фото без описуФото без опису

Власними силами МКП «Водоканал» здійснив розчищення мулових карт від природніх осадів, піску та бруду

Фото без опису

Спільними зусиллями розпочато очищення механічним способом І банки аерації

Фото без опису

Фото без опису

Розпочато роботи з підрядниками по відкачуванню бруду та мулу гідродинамічним способом І банки аерації

Фото без опису

Станом на березень 2017 року ще була проблема очищення лотків ,які необхідні  для спрямування нечистот до ІІІ - ІV банки аерації від землі та залишків бетону

Фото без опису

Під час обстеження ІІІ банки аерації працівниками МКП «Водоканал» очищено від бруду та природних  осадів внутрішньої поверхні. Крім того проведено трубопровід, що з’єднує ІІІ та ІV банки аерації, з метою направлення стічних вод для додаткового очищення на мулові карти.

Фото без опису

У травні поточного року прийнято рішення прокласти рубу відведення нечистот від ІІІ - ІV банки аерації безпосередньо до мулових карт, у зв’язку з тим, що комунікації  прийшли в неприданість.

Фото без опису

Фото без опису

Пробний запуск нечистот до ІІІ банки аерації

Фото без опису

Працівникам МКП "Водоканал" вдалось досягти бажаного результату – направити нечистоти до раніше незадіяних банок аерації.

Фото без опису

Продовжуються роботи по очистці ІV банки аерації

Фото без опису

Труба до мулових карт від ІІІ - ІV банки аерації прокладена і вперше за тривалий час, нечистоти перенаправлені для додаткової очистки.

Фото без опису

МКП «Водоканал»  вживає всіх заходів, спрямованих на поліпшення роботи споруд очищення стічних вод міста, що можуть призвести до забруднення навколишнього природного середовища неочищеними стічними водами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних