Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

До всесвітнього дня книги і авторського права

Дата: 26.05.2017 14:30
Кількість переглядів: 4792

У квітні 1995 р. Генеральна конференція ЮНЕСКО заснувала Всесвітній день книги і авторського права, який щорічно відзначається з 1996 року.  Головна мета свята  – привернути увагу як державних органів, так і широкої публіки до книг, як джерел отримання знань, засобів комунікації, які залишаються основою активної освіти й критичного мислення, незважаючи на стрімкий розвиток більш складних джерел інформації.

Фото без опису

 

Сьогодні Всесвітній день книги святкують у 190 країнах світу.

Кожного року за ініціативою ЮНЕСКО обирається Всесвітня столиця книги. Такими вже були Мадрид, Александрія, Нью-Делі, Антверпен, Монреаль, Турин, Богота, Амстердам, Бейрут, Любляна, Буенос-Айрес, Єреван, Банкок, Інчхон, Порт-Харкорт, Вроцлав.  В 2017році Всесвітньою столицею книги обрана столиця Гвінеї  м.Конакрі.

 Цього дня проводяться зустрічі з авторами, читання уривків із улюблених книг, різноманітні конкурси, вікторини, акції на захист книги, фестивалі читання, розпродаж книг тощо. Деякі країни з нагоди цієї дати видають одне з найпопулярніших видань і роздають його безкоштовно.

До святкування Всесвітнього дня книги, вже який рік поспіль приєднується  міська бібліотека. Тут стало традицією проводити для учнів  місцевих шкіл різноманітні заходи, такі як подорожі в історію, бібліотечно-бібліографічні уроки та екскурсії по бібліотеці.

Цього року з 23 квітня (Всесвітній день книги) по 24 травня (День слов'янської писемності) були запрошені учні 7-А і 7- Б Радомишльської гімназії та восьмикласники ліцею №1, ЗОШ №3, ЗОШ №4 на цикл заходів під назвами:    

 «О. книго, -  ти є дар безцінний» (перегляд літератури);

 «Книги – мудрість століть» (подорож в історію); 

«Енциклопедія – книга, яка знає про все на світі» (бібліотечно-бібліографічні заняття).

Бібліотекарі розповіли про історію, значення і традиції святкування Всесвітнього дня книги. Вони згадали про виникнення і розвиток писемності,  книгодрукування і виготовлення паперу в нашому краї.

Запрошені переглянули відео про пам'ятники книзі та дізналися про книги-ювіляри 2017 року.

Також працівники бібліотеки розповіли про великі бібліотеки України і області, провели практичне заняття як користуватися довідковою літературою, ознайомили присутніх із книжковим фондом та каталогами міської бібліотеки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних