Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Кирило і Мефодій – творці слов'янської писемності (Подорож в історію)

Дата: 31.05.2017 22:43
Кількість переглядів: 7546

Щорічно наприкінці травня у всіх слов'янських країнах урочисто прославляють рівноапостольних братів Кирила і Мефодія – творців слов'янської писемності.

Фото без опису

 

Двадцятирічна просвітницька діяльність Кирила та Мефодія мала велике значення: вони підняли освіту і  спільну культуру слов'янських народів на високий щабель, заклавши тим самим основи церковно-слов'янської писемності, фундамент усіх слов'янських літератур.

В Україні День слов'янської писемності й культури встановлено відповідно до Указу Президента України від 17 вересня 2004 року і відзначається щорічно 24 травня.

З нагоди цього свята у міській бібліотеці для учнів 8-А класу Радомишльської гімназії була проведена подорож в історію під назвою «Творці слов'янської писемності і культури».Фото без опису

Присутнім розповіли про життя і місіонерську діяльність Кирила і Мефодія. Винайдення братами-просвітителями слов'янської писемності стало поштовхом широкому розповсюдженню на Русі грамотності, розвитку архітектури, виникненню своєї давньої української літератури. Ми можемо пишатися такими літературними пам'ятками, як «Слово о полку Ігоревім», «Повість минулих літ», «Пересопницьке Євангеліє», «Остромирове Євангеліє» та інші.

Також учні дізналися, як вшановується пам'ять засновників слов'янської писемності у світі та в Україні, та прослухали гімн присвячений святим Кирилу і Мефодію.

В кінці заходу учні мали змогу ознайомитися із літературою представленою на книжковій виставці  «Кирило і Мефодій – творці слов'янської писемності».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних