Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Дитинство - це пора творчості

Дата: 14.02.2017 04:33
Кількість переглядів: 903

Все більше батьків сьогодні усвідомлюють, що бездумне занурення дітей у комп’ютерні ігри не найкращим чином впливає на їх розумові здібності та й фізичне здоров'я загалом. Тож все частіше постає питання про те, щоб залучити дітей до створення чогось власними руками. Саме на всебічний розвиток дітей, та на розвиток їх художньо-естетичних і технічно-прикладних навичок направлена діяльність Радомишльської міської Станції юних техніків.

 

Радомишльська міська Станція юних техніків - це профільний, технічний  позашкільний  навчальний заклад Радомишльської міської ради. Тут мають змогу навчатись всі бажаючі діти віком від 7 до 17 років. Всі гуртки передбачають саме творчу індивідуальну роботу з різними матеріалами. Різнопрофільні секції дають змогу діткам навчитись конструювати моделі кораблів, управляти картингами та вивчати їх будову, малювати фарбами та працювати з кольоровим папером, пластиліном тощо. 

Наймолодші вихованці займаються в гуртку початкового, технічного моделювання, керівником якого є Прохасько Світлана Володимирівна. 27 років досвіду роботи з дітьми допомагають їй знайти індивідуальний підхід до кожного. Тут дітки мають змогу складати різні конструктори та робити різноманітні вироби з підсобних матеріалів. Це в свою чергу розвиває у дітей моторику пальців яка є складовою розумових здібностей дитини.

Напрямок технічного дизайну, керівником гуртка якого є Добровольська Віліна Володимирівна, дає можливість навчити дітей малювати фарбами, використовуючи різні техніки, працювати з пластиліном, робити різноманітні вироби з паперопластики. Вихованці цього гуртка кожного року отримують призові місця  на обласних виставках-конкурсах за виробі зроблені власними руками.

Судномодельний гурток, під керівництвом Зубчика С.Ф., вважається найкращим не тільки на рівні області, але й на рівні України. Вже 28 років Сергій Федорович передає свою майстерність юним радомишлянам, та все ж найкращим визнанням мастерності він вважає не виборону першість на чемпіонаті Європи по судномодельному спорті, а зацікавлені вогники у очах своїх вихованців. Щороку діти демонструють власні роботи на чемпіонаті України по судномодельному спорту і щоразу повертаються додому з перемогою, підтверджену золотими, срібними та бронзовими медалями.

Гурток картингу є надзвичайно привабливим для юних автомобілістів. Вихованці мають можливість не лише кататись на картингах, але й, у випадку поломки, самостійно ремонтувати їх. 25 років керівником гуртка був Ільницький Володимир Миколайович. Наразі, справу батька продовжує його син - Ільницький Юрій Володимирович.

Неабиякою популярністю користується секція спортивного туризму. Керівник гуртка, Ніколаєв Антон Юрійович, прививає дітям любов не лише до спорту, алу й до навколишньої природи. Щороку діти окрім обласних змагань, ходять в походи - це і Карпати, і Овруцький кряж, і ще багато інших казкових місць нашої України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.