Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Радомишльщину замітає снігом

Дата: 19.12.2017 09:05
Кількість переглядів: 911

З учорашнього дня Радомишльщину замітає снігом, і найближчими днями, за прогнозами синоптиків, снігопади не припиняться. У місті, комунальники КП"Благоустрій міста" працюють в посиленому режимі, та, попри це,  не  встигають очистити сніг на всіх тротуарах, дорогах та прибудинкових територіях. Окрім того, нехтують своїм обов'язком і підприємства, установи, організації усіх форм власності, фізичні особи-підприємці, в тому числі орендарі приміщень.  

 

Фото без опису

Згідно правил благоустрою території міста Радомишля, які  містять загальнообов’язкові норми, прибирати сніг повинні не лише комунальні служби. Мають робити це і підприємства, установи, організації усіх форм власності, фізичні особи-підприємці, в тому числі орендарі приміщень. Вони зобов'язані:

– забезпечити належне утримання наданої їм у встановленому порядку земельної ділянки, а також на умовах договорів утримання прилеглих територій.

– у процесі утримання об’єктів благоустрою (їх частин) дотримуватися відповідних технологій щодо їх експлуатації та ремонту, регулярно здійснювати заходи щодо запобігання передчасному зносу об’єктів, забезпечення умов функціонування та утримання їх у чистоті й належному стані;

– забезпечувати освітлення об’єктів благоустрою та прилеглих територій відповідно до вимог державних стандартів, норм і правил;

– забезпечувати утримання, належне функціонування та збереження освітлювальних приладів на території об’єктів благоустрою;

– відшкодовувати збитки та іншу шкоду, завдану ними внаслідок порушення законодавства з питань благоустрою та охорони навколишнього природного середовища, в порядку та розмірах, установлених законодавством України.

Всі суб’єкти господарювання незалежно від форми власності до виготовлення схеми меж територій закріплених за підприємствами, установами та організаціями, повинні прибирати прилеглу територію на відстані до 25 м від межі земельної ділянки наданої у власність або користування, в т.ч. на умовах оренди, включаючи 1 м проїжджої частини від бордюрного каменю (при наявності).

Правила забезпечення чистоти і належного санітарного стану міста Радомишль, розроблені на підставі “Законів України “Про місцеве самоврядування в Україні, “Про охорону навколишнього природного середовища”, “Про відходи”, “Про охорону атмосферного повітря”, “Про відповідальність підприємств, їх об’єднань, установ та організацій за правопорушення в сфері містобудування”, Кодексу України про адміністративні правопорушення, Ці правила чистоти регулюють правовідносини учасників щодо їх забезпечення в місті чистоти та належного санітарного стану і визначають комплекс заходів, необхідних для забезпечення чистоти і порядку в ньому.

Правила є загальнообов’язковими на території міста Радомишля, порушення яких тягне за собою відповідальність згідно зі ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення(Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.)

Керівники підприємств, організацій, установ, незалежно від їх відомчої належності та форм власності, підприємці, громадяни, які мають житлові будинки або будівлі та споруди іншого призначення у приватній власності або користуванні, повинні забезпечувати:

-Утримання прилеглих територій у належному санітарному стані, щоденне основне прибирання, очищення, тротуарів, проїжджої частини вулиць, площ і подвір’їв у період з квітня по жовтень до 6-ої години, а з жовтня по березень включно до 7-ої години ранку.

Межі благоустрою та забезпечення чистоти і належного санітарного стану встановлюються в граничних межах підприємств до прибордюрної частини доріг. При відсутності з будь-якого боку підприємств, організації, установи, споруд, інших об’єктів господарювання межі прилеглої території встановлюються на відстані 25 м від огорожі підприємства, організації або установи.

Межі прилеглих територій до кіосків, павільйонів, лотків встановлюються на відстані 10 м по периметру споруди.

Закріплення додаткових територій здійснюється виконавчим комітетом Радомишльської міської ради.

Керівники підприємств, організацій, установ, незалежно від їх відомчої належності та форм власності, підприємці, громадяни, які мають житлові будинки або будівлі та споруди іншого призначення у приватній власності або користуванні, повинні у випадку необхідності негайно розчищати прилеглі території від снігу, льоду, а також посипати протиожеледними матеріалами дороги та тротуари.

Відповідальність за утримання в належному санітарному стані відповідно до вимог щодо благоустрою та санітарії вулиць, площ, мостів, шляхопроводів, дворів, прибудинкових територій, парків, скверів, ринків, кладовищ та інших об’єктів на території міста, несуть:

– Прибудинкових територій будинків та споруд, що належать громадянам на правах приватної власності або знаходяться у користуванні – відповідно власники будинків і користувачі.

– Територій, земля яких знаходиться у резерві міської ради – керівник комунального підприємства  по благоустрою міста.

– Територій, що закріплені за спортивними спорудами, об’єктами соцкультпобуту – відповідно власники (користувачі) об’єктів.

– Прилеглих територій до автозаправних станцій (по периметру 50 метрів) – власники відповідних автозаправних станцій.

– Ринків і прилеглих до них територій – керівники ринків.

– Зупинок міського пасажирського транспорту – керівники підприємств, організацій, установ та фізичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності, за якими закріплені зупинки.

– Територій організованої парковки автотранспорту – МКП по благоустрою міста, уповноважене органами місцевого самоврядування здійснювати збір коштів за парковку.

– Територій стадіонів, парків, скверів, зелених зон, пляжів, об’єктів соцкультпобуту усіх форм власності – керівники підприємств, у віданні яких вони знаходяться або, які закріплені рішенням виконавчого комітету Радомишльської міської ради.

– Територій, що прилягають до магазинів. кіосків, павільйонів, торгових точок, та підприємств побуту, закріплених в установленому порядку за ними територій – керівники підприємств, торгівлі, громадського харчування. побутового обслуговування усіх форм власності.

За порушення Правил благоустрою території міста Радомишля передбачена адміністративна відповідальність статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних