Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Година пам'яті «Афган – наш біль і наша пам'ять»

Дата: 23.02.2018 15:43
Кількість переглядів: 1047

До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав працівники міської бібліотеки підготували і провели  годину пам'яті «Афган – наш біль і наша пам'ять». На захід були запрошені учні ЗОШ №5 ім. В. Чорновола.

Афганістан… Уже 29 років у нашій свідомості закарбувалося це слово не як географічна назва далекої мусульманської країни, а як синонім людського лиха, справжнього людського пекла.

Під час заходу учні ознайомились з причиною введення військ до Республіки Афганістан, переглянули відеоматеріали та відеокліпи пісень присвячених війні в Афганістані, дізнались про діяльність Спілки ветеранів війни  Афганістану в Житомирській області і в нашому  районі.

Вважається, що всього під час афганської війни загинуло 2378 українців.

З Житомирської області  відправлено на ту неоголошену війну 2923 військових, з них 129 загинуло, 2- пропало безвісти, 93 - повернулось інвалідами.

З нашого району там загинуло 7 воїнів-інтернаціоналістів. Це Василь Мартиненко (с. Потіївка), Юрій Мотрушенко (м. Радомишль), Василь Василенко, Віталій Пасюк (с. Ставки), генерал Петро Шкідченко, Олександр Кондратьєв, Леонід Пивоваренко (м. Радомишль). 

В ході заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять земляків і всіх тих, хто поліг на чужих землях. Щемить серце за тих, кого немає серед нас. Вони живуть у пам'яті рідних та близьких, бойових друзів, продовжують усміхатись зі сторінок солдатських альбомів .

Сьогодні воїни-афганці не стоять осторонь всіх тих подій, які відбуваються в Україні. Адже саме афганці використовуючи свій бойовий досвід першими відгукнулися на події на Сході України. В збройному конфлікті на Донбасі брали і беруть участь 12 тис. воїнів-афганців. Наймолодшому воїну-афганцю, який бере участь в АТО, виповнилося 48 років. Понад 200 ветеранів Афганської війни загинули на Сході України виборюючи незалежність нашої держави.

На завершення  заходу до уваги присутніх була представлена книжкова виставка «Болить Афган в моїй душі», в  якій зібрані книги і статті з періодичних видань про війну в Афганістані.

Висловлюємо щиру подяку  адміністрації ЗОШ №5 ім. В.Чорновола  та вчителям Гаврилюк Л.В. та Гончаренко Я.В. за взаєморозуміння та співпрацю. З повагою колектив міської бібліотеки.

 Радомишльська міська бібліотека

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.