Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

У Радомишлі відбувся мітинг – реквієм з нагоди Дня Перемоги

Дата: 10.05.2018 12:41
Кількість переглядів: 1030

Згадали полеглих, вшанували живих

Ніхто не забутий, ніщо не забуте!.. Минають роки, десятиліття, змінюється обличчя планети, а з ним життя людства, його думки, мрії… Чим далі за історичним небокраєм «ховаються» вогненні роки війни, тим величнішим постає героїчний подвиг нашого народу.

9 травня рочистою ходою учасники заходу пройшли святковою колоною до Меморіалу Слави де і відбувся мітинг-реквієм. Учнівська молодь, жителі та гості Радомишльщини, представники організацій зібралися, щоб віддати  шану всім полеглим захисникам Батьківщини, подякувати присутнім сивочолим ветеранам, яких, на жаль, з кожним роком залишається все менше і менше… Дається в знаки і опалена війною молодість, сирі окопи, голод і холод, хвороби і рани. Груди вкриті медалями, на скронях – сивина, вони боролися за свою землю, друзів, знайомих і за свою Батьківщину-Україну.

Мітинг відкрив Радомишльський міський голова Володимир Тетерський. З привітальним словом звернулась голова Радомишльської районної державної адміністрації Світлана Ковальчук, голова районної організації ветеранів Валерій Жлуктенко. Вони згадали про величний подвиг наших дідів і прадідів, які ціною власного життя і здоров'я вибороли свободу для рідної землі та світле майбутнє для нащадків, тих, хто ціною свого життя боронить цілісність нашої держави на східних рубежах сьогодні.

Хвилина мовчання… Схилили голови учасники реквієму від наймолодшого до найстаршого. Кожен пройнявся повагою до ветеранів війни і згадав усіх, хто загинув на воєнних фронтах,  не дожив до цього Дня Перемоги, імена Героїв, наших земляків, учасників АТО, які віддали своє життя за Україну, її незалежність і цілісність, за всіх нас. На їх честь пролунав військовий салют.

Були слова вдячності, були квіти від установ та організацій нашої громади, жителів Радомишльщини.

Завершився мітинг покладанням вінків та квітів.

Так склалося історично, що українці воювали за свою державу по різні сторони барикад. Але незважаючи на колір однострою і прапора, під яким вони йшли у бій, усі  вони залишаються Героями.

Традиційно була підготовлена польова кухня. На стадіоні «Авнагард» відбувся фінал кубку «Зорі Полісся» з футболу, присвячений Дню Перемоги.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.