Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Ми пізнаємо цінність води лише коли колодязь пересихає (Бенджамін Франклін)

Дата: 17.02.2017 11:40
Кількість переглядів: 3373

Вода – необхідний компонент життя. Воду ми п’ємо, з неї готуємо їжу, в ній купаємося, використовуємо в побуті. Без води людина не може жити! Одна людина в середньому споживає близько 600т прісної води за рік, ще 200т щорічно їй потрібно на санітарні цілі. Багато років тому назад вода в наших річках і озерах була чистою. З кожним роком вона стає дедалі бруднішою і бруднішою. Колись наші дідусі та бабусі могли спокійно користуватися водою з річки, озера або джерела, а сьогодні не завжди в них можна навіть купатися.  

Про роботу КП «Водоканал» та  заходи, які проводяться щодо покращення якості води та водопостачання  в місті  розповів директор Руслан Демчук.

Фото без опису

 

Якість води в місті відповідає державним нормам і стандартам (лабораторні дослідження води проводяться щоденно). У зв’язку з тим, що водопровід по місту був прокладений ще до революції, немає в наявності відповідних схем водопостачання, коли трапляються пориви,  після їх ліквідації вони наносяться на схеми. Для того,  щоб у разі пориву на будь-якій вулиці або провулку міста, комунальним підприємством  закуплено та встановлено відповідну запірну арматуру для перекриття водопостачання на окремій вулиці до ліквідації пориву, це дає змогу не відключати водопостачання по всьому місту.

Фото без описуУ березні-квітні минулого року, задля того щоб не траплялися часті пориви, на станції другого підйому за кошти підприємства був придбаний частотний перетворювач, який дав змогу утримувати тиск в системі 6.08-6.21 атмосфер. Жителі міста відразу відчули, що по вівторках, як було раніше, все рідше і рідше відключається вода.

Фото без описуЗвичайно не можна зовсім уникнути негараздів в системі водопостачання та водовідведення. Всі мабуть пам’ятають літо 2016року коли на вулиці Толбухіна з невідомих причин зникла вода у декількох багатоповерхових будинках. Через відсутність спеціальних вимірювальних засобів навіть неможливо було визначити місце пориву. Допомогли вирішити дану проблему спеціалісти КП «Житомирводоканалу». За швидкість, якість та допомогу слова вдячності висловив спеціалістам директор КП «ВОДОКАНАЛ» Руслан Демчук. Вказана проблема виникла внаслідок зношеності металевої труби, яка до того ж проходила під непрацюючою тепломережею та бетонними плитами.

КНС (каналізаційно-насосна станція) по вул. Великій Житомирській

У 2016 році розроблено проект «Технічне переоснащення із заміною аварійного обладнання КНС у м. Радомишлі» за рахунок коштів державного бюджету. Для реалізації проекту закуплено дороговартісну решітку для очищення залишків нечистот та їх механічного видалення та систему вентиляції. На даний час проходить підготовка до їх монтажу.  

Фото без опису

Фото без опису

Станція другого підйому «Рудня»

Закуплено  та установлено необхідне обладнання станції. На даний час проводяться роботи по електрифікації даного приміщення. Міська рада виділила 200 тисяч гривень і 200 тисяч за рахунок власних надходжень. В ході реалізації даного проекту для жителів мікрорайону «Рудня» буде забезпечено безперебійну подачу води, а для підприємства зменшення витрат за енергоносії, що у свою чергу зменшить собівартість одного кубічного метра води, яка на даний час майже вдвічі перевищує  собівартість водопостачання по місту. Є перспектива першочергової подачі води по вулицях Перебійна, Шкідченка та провулку Чехова.

Фото без опису

Фото без описуТак як показує практика щороку знижується рівень води в колодязях радомишлян, то перехід на міське водопостачання є необхідністю.

Параленьно  проводиться ремонт адміністративного приміщення за рахунок власних коштів водоканалу. Проведено поточний ремонт семи кабінетів та актового залу. За сприяння міської ради встановлено 19 металопластикових вікон та закуплено твердопаливний котел. На даний час проводиться монтаж системи опалення.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Значно покращився у порівнянні з 2015 роком фінансовий стан підприємства. Всі зусилля працівників підприємства та керівника були направлені на пошук недобросовісних споживачів, які самовільно під’єднувалися до системи водопостачання або роками не сплачували за воду та водовідведення.

Упродовж осені 2016 року була укладена значна кількість договорів з питань водопостачання та головну увагу було приділено водовідведенню ПАТ ПБК  «Радомишль». Завдяки консолідованим договірним відносинам найпотужніше підприємство району вчасно та в повному обсязі сплачує за скиди, що дає змогу покращувати водопостачання та водовідведення жителям нашого міста.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних