Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Дні відкритих дверей у історико-культурному комплексі «Замок-музей «Радомисль»

Дата: 24.05.2017 10:41
Кількість переглядів: 1015

Історико-культурний комплекс «Замок-музей «Радомисль» - перлина стародавнього королівського шляху «VIA REGIA», що з’єднував вісім європейських країн – Іспанію, Францію, Нідерланди, Німеччину, Польщу, Литву, Білорусь і Україну. Комплекс першим з українських історичних, туристичних та культурних об’єктів отримав диплом та став учасником культурного шляху «VIA REGIA», що реалізується Радою Європи.

 

У відродженому комплексі відтворено автентичні інтер’єри XVII – XIX ст., відкрито перший у світі музей української домашньої ікони та старожитностей, відроджено старовинну папірню. Фонд музею нараховує понад 5000 домашніх образів з усіх куточків нашої країни. Це і багатометрові домашні іконостаси, крихітні подорожні образи, ікони, вилиті з металу та вирізьблені з дерева, старовинні дерев’яні та кам’яні скульптури.

Головна місія музею – це генерування культури теперішнього й майбутнього на основі збереження та актуалізації історичної спадщини. Тож сьогодні, Замок-музей «Радомисль» продовжує відроджувати духовну та історичну спадщину нашого народу, в тому числі який мешкав і на Радомишльській землі.

Запрошуємо всіх мешканців міста скористатися чудовою нагодою побачити цей процес на власні очі, завітавши на Дні відкритих дверей, що відбуватимуться, починаючи з червня, кожної першої середи місяця.

 

О.В.Кіптяк

Директор історико-культурного комплексу «Замок-музей «Радомисль»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.