Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Адміністрація КП “Благоустрій міста” нагадує про необхідність заключення договору на вивезення побутових відходів

Дата: 04.09.2017 18:23
Кількість переглядів: 939

Шановні Радомишляни! Інформуємо Вас, що згідно з чинним законодавством України, а саме: відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники  або  наймачі,  користувачі,  у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають  договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення  побутових  відходів та здійснюють оплату таких послуг. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

 

Згідно з рішенням Виконавчого комітету Радомишльської міської ради виконавцем послуг з вивезення побутових відходів на території м. Радомишль є КП «Благоустрій міста».

Згідно з п.1 ч.3 ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживач зобов’язується укласти договір на надання житлово-комунальних послуг. До категорії споживачів вищевказаний Закон відносить фізичних і юридичних осіб, які отримують житлово-комунальні послуги.

Згідно з Правил благоустрою території міста Радомишль, до порушень цих Правил відноситься відсутність у підприємств,установ, організацій, підприємців, громадян, які мають у власності або користуванні приміщення (будівлі, споруди), договору на вивіз побутових відходів зі спеціалізованими організаціями. Відповідно до Правил благоустрою, при виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені на те органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження.

Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн). Тобто, відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою території міста Радомишль і тягне за собою адміністративну відповідальність.

Прохання до громадян, юридичних осіб, підприємців, які не заключили договір на вивезення побутових відходів, звернутися в КП «Благоустрій міста» за адресою 12201, Житомирська обл., Радомишльський район, місто Радомишль, вулиця Мала Житомирська 119, для укладення такого договору. В разі неукладення договору, з 01.01.2018 року, щодо порушників будуть застосовані грошові стягнення, передбачені Законодавством України.

Телефон для довідок – (04132)  4-22-81

 Адміністрація КП «Благоустрій міста»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.