Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

МКП "Водоканал" МКП «Водоканал»завершує очистку мулових карт очисних споруд

Дата: 25.05.2017 07:27
Кількість переглядів: 958

Упродовж багатьох років у нашому місті питання негативного впливу стоків на навколишнє середовище залишалось невирішеним. МКП «Водоканал», на балансі якого знаходяться очисні споруди, шукає можливості здійснити їх реконструкцію.

Фото без опису

 

Побудовані більш ніж 40 років тому очисні споруди вже застаріли і технічно і фізично. У 2004 - 2005 р.р. в реконструкцію очисних споруд було вкладено понад 2 млн. грн. державних коштів, які були спрямовані на закупівлю та встановленння імпортного обладнання (якому не судилось довго пропрацювати і воно кудись зникло). 

Робочі проекти минулих років (зокрема 2008, 2010, 2012 р.р.) залишались нереалізованими через нестачу коштів, як у державному, так і місцевому бюджетах.

МКП «Водоканал», на балансі якого знаходяться зазначені очисні споруди, не в змозі самостійно здійснити їх реконструкцію хоча б на 5-10% від запланованого.

Не дивлячись на відсутність коштів у місцевому бюджету, які можна було б спрямувати на реконструкцію чи модернізацію устаткування МКП «Водоканал», за сприяння міського голови власними силами у травні поточного року розпочали очистку від зелених насаджень природніх осадків мулових карт очисних споруд. Слід звернути увагу, що зазначені карти не очищались досить тривалий час (понад 10 років), про що свідчить шар забруднення, який місцями сягає понад 1 метр. В кінці травня планується завершити очистку цих карт, що в майбутньому дасть змогу їх залучити до очистки стоків.

Вказаний захід окрім іншого забезпечить природне випаровування стоків, їх очистку через щебневий фільтр та мінімізує надходження зворотніх вод до поля фільтрації.

МКП «Водоканал» ставить перед собою завдання взагалі не допустити потрапляння шкідливих речовин до річки Тетерів і сподівається до сприяння міської та районної влади досягти результату. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних