Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

31 річниця Чорнобиля - відкрита рана нашої Землі

Дата: 26.04.2017 00:50
Кількість переглядів: 1024

В історії нашого народу є чимало скорботних дат, спогадів, які пронизують серце. Сьогодні увесь світ відзначає День пам'яті загиблих у радіаційних аваріях і катастрофах, адже   26 квітня 1986 року  над квітучим Поліссям здійнявся у нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху на ЧАЕС. Цього року виповнюється 31 рік від дня Чорнобильської катастрофи, яка стала найбільшою за всю історію ядерної енергетики у світі.

 

Чорнобиль і досі є незагоєною раною. Ця трагедія забрала життя тисяч і тисяч людей, завдала шкоди мільонам українців. Вона вважається чи не найжахливішою катастрофою в історії людства і її наслідки відчуватиме на собі ще не одне покоління в майбутньому. Жодна статистика не скаже, скільки людських доль понівечено чорнобильським смерчем, скільки ще ліквідаторів "дотлівають" у лікарнях, а скільки їх відійшло у вічність.

Ми низько схиляємось та з особливим почуттям вшановуємо їх. Велика Вам подяка і доземний уклін за те, що, не шкодуючи сил та життя, виконали присягу на вірність рідній Землі, в той гарячий момент ринулись в палаючий реактор заради майбутнього інших, заради нашого життя. 

Міський голова                                    Олег Соболевський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.